15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 https://womaneng.com 300

Apple'ı Hackleyen "Turkish Crime Family" Hacker Grubu 75.000$ Fidye İstedi

Yeni ortaya çıkan ve kendisini Turkish Crime Family olarak adlandıran bir hacker grubu 500 milyon iCloud hesabını uzaktan sıfırlayacağını ilan ederek Apple’ı tehdit edip fidye talebinde bulundu.
Turkish Crime Family olarak adlandırılan bu ekip Apple güvenlik ekibiyle iletişime geçip isteklerinin gerçekleşmemesi durumunda 7 Nisan günü bütün iCloud hesaplarını sıfırlayacaklarını iddia ediyor.Hackerlar fidye olarak başlangıçta 75.000$ değerindeki Bitcoin veya Ethereum ya da 100.000$ değerinde iTunes hediye kartı talep ettiler.
Hackerların aynı zamanda çalınan hesaplara erişim yapıp sıfırlarkende bir video kaydettikleri iddalar arasında yer alıyor ama bu videoya erişim sağlanamadı.Apple güvenlik ekibinin isteği üzerine bu videonun kaldırıldığıda söylentiler arasında.
Hacker grubunun açtığı 2 twitter hesabı üzerinde sabitlenmiş tweet olarak;

“200 milyon  iCloud hesabı 7 Nisan 2017’de resetlenecektir. “

yazmaktadır.
Bu tweet adresleri:
https://twitter.com/turkcrimefamily
https://twitter.com/turkcrime  dir.Bu hesaplar üzerinden sizde gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Şu durumda Apple politikası gereğince siber suçluları ödüllendirmeye yönelik tazminat ödemeye yaklaşmıyor.Gelişmeleri takip edip göreceğiz.

Şimdide sizlere applefoni tarafından hacker grubuyla yapılmış bir röportajı paylaşacağım.Bu sayede kafamızdaki sorulara cevap bulmuş olup açıklık getireceğiz.
Soru 1) Apple’dan tam olarak talep ettiğiniz fidye tutarı ne kadar?
Cevap 1) Basında yer alan 75.000 dolarlık fidye talebi yanlış bir bilgidir. Biz yaptığımız bu şeyi yapmaya karar vermeden önce böyle bir rakam hedeflemiştik ancak bunu değiştirdik.
Apple’dan istediğimiz fidye tutarı, üyelerimizin her biri için ve toplamda 1 milyon dolarlık iTunes hediye kartıdır. Bunu herhangi bir reklam/tanıtım kabul etmediğimiz için ve özel şeylere ihtiyacımız olduğu için istedik. Aslında Apple ile olan ilişkimiz paradan daha değerlidir.
Soru 2) Gerçekten de yazıldığı gibi Apple ile bir temasınız oldu mu?
Cevap 2) Bizimle Apple arasında yapıldığı söylenen konuşma ICQ üzerinden yapıldı. Bizimle gerçekten temas kuran bir kişi vardı ve bu noktada aslında Apple’la yapılan tüm görüşmelerimizi gizli tutuyoruz.
Soru 3) Yapacağınızı söylediğiniz bu saldırı için kararlı mısınız?
Cevap 3) Apple’ın bizi durdurmak için kullanıcılarının şifrelerini sıfırlamaya zorlayacağını düşünüyoruz. Her türlü yapacağımızı söylediğimiz şeyi yapmak için kararlıyız. Eğer ki Apple talebimizi kabul etmez ve fidyeyi ödemezse ciddi sunucu sorunları ve müşteri şikayetleri ile karşı karşıya kalacak.
Soru 4) iCloud hesaplarını sıfırlamak için tam olarak izleyeceğiniz yol nedir?
Cevap 4) Her şey planladığı gibi gider, hesaplamalarımıza göre komut dosyamız dakika başına 150 hesabı sıfırlayacak ve sunucu gücümüz şu an için bunu karşılayacak düzeyde.
Hatta daha fazla detay paylaşacak olursak, dakikada 637.500 hesabı sıfırlayacağımızı söyleyebiliriz. Yine basit bir hesapla saatte 38 milyondan fazla hesabı sıfırlayabileceğimiz anlamına geliyor.
Soru 5) Gerçekten de Apple’a karşı böylesi bir saldırıya hazır mısınız?
Cevap 5) Evet ve hâlâ saldırı için altyapımızı güçlendiriyoruz. 7 Nisan 2017’de gerçekleştireceğimiz saldırı için daha fazla sayıda veri tabanı sağlayacak olan insanlarla daha da güçlü hale gelmeyi planlıyoruz.
Soru 6) Adınızı ilk defa duyuyoruz ve ilk planda böylesi büyük bir saldırı planı gerçekten inanılmaz. Gelecekte neler göreceğiz?
Cevap 6) Bu sadece bir başlangıç 🙂
Soru 7) Şu anda tam olarak kaç milyon iCloud hesabına erişim yetkiniz var?
Cevap 7) Grubumuza daha fazla insanın katılımı ile sahip olduğumuz veri tabanı miktarı artmaktadır. İlk başta 519 milyon olan iCloud veri tabanını, önce 627 milyona ve şu anda da 717 milyona yükselttik ve bu rakamın artacağından eminiz.
Soru 8) Turkish Crime Family’nin misyonu ve amacı nedir?
Cevap 8) Yahoo’ya yapılan siber saldırı yüzünden şu anda gözaltında bulunan Karim Baratov’a karşı farkındalık oluşturmak için bunu yapıyoruz. Öte yandan Kerem Albayrak, Yahoo veritabanını çevrimiçi sattığı iddiası ile suçlanıyor. Amacımız yapılan tüm bu haksız sçulamalara karşı farkındalık oluşturmaktır.
Soru 9) Türk müsünüz?
Cevap 9) Evet, biz Türkiye’den geliyoruz ama İngiltere’de yaşıyoruz.
Soru 10) Herhangi bir politik görüşe sahip misiniz?
Cevap 10) Hayır, siyaseti takip etmiyoruz.
Apple’dan henüz olayı doğrulayan veya yalanlayan bir haber gelmedi.
Röportajın asıl kaynağı applefoni ‘ye aittir.
 

Bir önceki yazımız olan Sizi Daha Az Çekici Kılan Özellikler başlıklı makalemizde alışkanlık, dedikodu ve değişim hakkında bilgiler verilmektedir.

Paylaş:
Önceki
Sizi Daha Az Çekici Kılan Özellikler
Sonraki
ULUSLARARASI ROBOCOT ETKİNLİĞİ
HAKKIMDA
Zeynep Küçük

Hi, I’m Zeynep I am studying in computer engineering in Samsun. I love to share and write about anything that interests me in tech, so welcome on my blog. I’d be really glad to get in touch with you! Don’t forget you can always contact me by email for any inquiries.Follow me on social media.

0 Yorum

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.