General

2018 Benim İçin Nasıl Geçti

2018 yılının bitmesine günler kala böyle bir yazı yazmak geldi içimden 2018 benim için nasıl bir yıldı kendime özetlemek istiyorum.  Üniversiteden mezun oldum evet yuppi!!! 4 yıllık lisans eğitimimin bitmesine aylar kala stresli bir dönem başlamıştı. Okul dersleri, projeler, ödevler daha sayamadığım bir çok şey özellikle ee mezun olacaksın tamam ama sonra ne olacak Zeynep ? Kafamda hep bu sorular vardı. Neyseki ben gayet serin kanlı bir şekilde hallolur diye diye yaşamaya devam ettim. Benim için bir ilk olan yurt dışı seyahatimi mart  ayında gerçekleştirmek üzere işlemlere başladım pasaport, kalacak yer, gezilecek yerler, ne götüreceğim, ödevler vs. her şey gününden önce hazırlandı. Artık erteleyemezdim elimde bir fırsat varken güzel bir hayalimi gerçekleştirdim. 8  gün süren okulun en yoğun döneminde her şeyi geride bıraktım ve Madrid, Valencia ve Barcelona olmak üzere 3 şehirde çok güzel yerler gezdim, anılar biriktirdim ve kocaman tecrübeler edindim iyi ki gitmişim diyorum şimdi.  Sizi de daha fazla yazıya boğmadan bir kaç fotoğrafla anılarımı tazelemek istiyorum.

İlk durak olan Madrid tıpkı Trabzon havası gibi soğuk ve yağmurluydu. Yanıma aldığım kalın montum ve berem resmen kurtarıcım oldu.

madrid

İkinci durak Valencia, burada  bir  anda kıştan yaza geçtik resmen kocaman bir sahil sıcacık bir Akdeniz İklimi tam bir tatil moduna sokmuştu beni.

IMG 20180308 WA0021

Üçüncü durak Barcelona, En sevdiğim şehir burası oldu İstanbul’a benzettim ben caddelerini, bir de vapur turu yaptım o mevsimde dev dalgalar arasında nasıl korkutucuydu tur 19.00 ‘da başlıyordu gitsem mi gitmesem mi diye düşünürken bir anda kendimi geminin içinde buldum herkes arkadaşlarıyla eğlenme havasında bense deri ceketimle soğuktan donarken anın tadını çıkar zeynep diye iç çekiyordum. Burada bir mısırlı arkadaştan bana fotoğraf çeker misin diye rica ettim sağolsun kırmadı.

IMG 20180629 130059 923

Gemi turu 20.00 gibi bitti iner inmez acaba hangi caddeden gelmiştim diye bir düşündüm hava kararmaya başladı çünkü otele metro ile gidiyorum günlerden pazar metroların seferi çok az korktum açıkçası ya bulamazsam diye. Bir metro buldum girdim otelin kartını gösteriyorum birisi burası dedi bekliyorum ama içimde hep bir şüphe neyse bir amcaya sormayı denedim meğer ingilizce hiç bilmiyor katalunca konuşuyor ama o kadar çırpındıki yardımcı olmak için yanlış yerde olduğumu bir şekilde ifade etti diğer durağa kadar ayağı aksamasına rağmen eşlik etti. Bilet aldım yeniden ama son trene 1 saatten fazla var çıkıp biraz gezip geri geleyim dedim öyle metro yakınlarında dolaştım bir şeyler içtim derken 22.30 da tren geldi otele gidiyorum oh be dedim. İndim nasıl sağanak yağmur sırıl sıklam oldum içeri adım atar atmaz lobide tur rehberinden birazcık azar işittim saat 12 ye geliyor benim telefonum internet ve aramalara kapalı adam korkmuş oda arkadaşım keza aynı şekilde. Böyle çok güzel 4 gün geçirdim her günüm ayrı olaylı ama çokça eğlenceli geçti.

IMG 20180514 150100 897

Tatil bitti döner dönmez aklımda bir şey daha vardı ehliyet alacaktım artık ertelemek istemedim ve bu sıkıntılı dönemde bir de ona başvuru yaptım. Sıfırdan öğrenmeye başladım. Zor oldu ama aldım :)))

Yazımın başında bitirmekten olan bahsettim biraz sizlere evet bir bitirme ödevi olayı var beni oldukça strese sokan ağlatan, bunaltan, geren bir süreç oldu şaka değil. Atışmalı çekişmeli bir o kadarda tatlı bir dönemdi özlüyorum şimdi o günlerimi sona biraz daha yaklaşınca her şey daha mayoluna girmeye başlamıştı endişe ve stresimin sadece beni yıprattığını anlamıştım. Benden size tavsiye projede 2 kişi yaa tek kişi olun zira aşırı zorlanıyorsunuz. Evet biz böyle sevindik işte… ZEM

IMG 20180503 WA0027

Her şey  bitmişti artık mezun olacaktım derken  önümde bir engel vardı YAZ STAJI  sakın son sınıfta yaparım demeyin bence aşırı zor oluyor herkesten 3 4 ay daha geç mezun oluyorsunuz. Ben bu durum içinde okulumla konuştum sağolsun hocalarım hiç kırmadı 20 gün sonra staj defterimi teslim etmemle  birlikte mezuniyetimde gerçekleşti ve diplomayı ilk alanlardan birisi oldum :).

IMG 20180606 161236 026

Bir iç çöküş yaşatıyor son seneye staj bırakmak belkide dereceye girmenize engel olacak. Evet artık stajda bitti Zeyno ne yapacaksın derken bir gün baktım bir banka emoji çıkarmış Instagram da bu emojileri kullanarak mizahi bir hikaye atın demiş ben de dalgaya alaraktan artık okul bitti iş bulma zamanı gibi mesajlar içeren bir hikaye paylaştım tamamen can sıkıntısından işte bu hikayeden sonra bir mesaj la iş için mülakat serüvenim başlamış oldu.

İşte o hikaye 🙂

Ekran Resmi 2018 12 11 00.28.44

Sadece 1 gün sürem var ve İstanbul’a gelmem istendi düşündüm ya olmazsa dedim nasıl gidip geleceksin zeynep derken en büyük destekçilerim gidip şansımı denemem gerektiğini söyledi. Evet karar vermiştim sabah erkenden uçakla gidiyorum dedim ordan görüşmeye derken bir baktım eve geri döndüm 1 hafta  sürem var  eşyalarımı toplayıp İstanbul’a yerleşiyorum. Ailemide kısa süreli sevinç sonrası hüzün ve korku kapladı keza aynı şekilde benide. Ama ben kalkıp geldim ve başladım kendime minik bir ev tuttum yüksek lisansa başladım burada bir üniversitede 4 aydan fazladırda işime devam ediyorum. Bir çok kez evimde misafir bile ağırladım. Kendime iyi bakıyorum mutluyumda hep iyi şeylerden bahsettim bu süreçte problemler, sağlık sorunları flanda oldu ama inanıyorumki inanç, mutluluk, dua ve bol sabır her şeyin üstesinden gelecektir. Asla pes etmeyin çok büyük korkularım vardı yine var ama inancımda var olacak başaracağız… Eğer buraya kadar okuduysanız lütfen bir yorumla sizde kendinizden küçük bir hatıra bırakın bana.

Sevgiyle kalın zeynep…. woman.engineer

 

2 Yorum

  1. sonuna kadar okudum, senin adına sevindim. Bursa’da üniversite öğrencisi olarak ve yazılım uzmanlık belgesiyle birlikte iş bulamayan bene selam olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu